Vivan. Je kan beter ondernémen.

Bedrijfsjuridisch advies

Geïntegreerd maatwerk in bedrijfsadvies

Bedrijfsjuridisch advies van uw huisjurist

Het geven van bedrijfsjuridisch advies beschouwen wij vanaf onze oprichting  als een vanzelfsprekend onderdeel van onze dienstverlening.  Als één van de eersten binnen de accountancybranche  zag  Vivan accountants – adviseurs toegevoegde waarde  in de inzetbaarheid van bedrijfsjuristen in de branche.  Onze juristen werken niet vanuit de ivoren toren, maar  zijn werkzaam op  al onze vestigingen. Onze juristen laten zich kenmerken door een grote betrokkenheid en bekendheid met de MKB klanten die zij adviseren, het vermogen om zelfstandig juridische problemen op te lossen en het succesvol kunnen werken in multidisciplinaire teams bestaande uit accountants en fiscalisten.  Zij zijn in staat om juridische vraagstukken tijdig te signaleren, zodat zij onze klanten werkbare oplossingen kunnen aanreiken.  Beter voorkomen dan genezen is hun motto, maar mocht het zover komen dan mijden zij het conflict niet en verdedigen zij uw belangen ten overstaan van de rechter.  In de loop der jaren zijn vele klanten onze bedrijfsjuristen als hun eigen huisjurist gaan beschouwen, niet meer weg te denken uit hun kring van sparringpartners.  


Wat kunnen onze juristen concreet voor u betekenen?

Onze juristen hebben veelal ook een economische achtergrond. Ze zijn allen gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingrecht. Hierbij kan worden gedacht aan het oplossen van geschillen met werknemers, het begeleiden en uitvoeren van reorganisaties, het opstellen en beoordelen van (internationale) commerciële contracten en het begeleiden van fusie- en overnametrajecten.
Daarnaast hebben onze  juristen ieder hun eigen specialismen ondermeer op het gebied van:

- intellectueel eigendomsrecht;
- huurrecht;
- verbintenissen- en aansprakelijkheidsrecht;
- bestuursrecht en planschadetrajecten;
- internationaal sociaal verzekeringsrecht;
- personen- familierecht;
- detacherings- en inleenvraagstukken. 

Waar nodig kan altijd worden teruggevallen op een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde advocaten en notarissen.  

Kwaliteitswaarborgen

De bedrijfsjuristen van Vivan zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Ondernemingsrecht Adviseurs (NEVOA).  Kennis en vaardigheden van haar leden waarborgt de NEVOA door de eis van permanente educatie, een eigen tuchtreglement en een commissie van beoordeling en kwaliteit.